U bevindt zich hier: Woonzorgcentrum  >  Over het WZC

Over het WZC

Het woonzorgcentrum is een modern centrum voor zorgbehoevende bejaarden gelegen in het centrum van Koksijde.  Mensen met een grote zorggraad van wie de thuissituatie zo goed als onmogelijk is geworden, kunnen bij ons terecht.

Het woonzorgcentrum heeft 116 woongelegenheden  ter beschikking. Dagelijks zetten meer dan 100 medewerkers en 90 vrijwilligers zich in voor alle zorgbehoevenden van ons woonzorgcentrum. Dunecluze staat garant voor kwaliteit in de geboden zorgen met een accent op een aangename familiale sfeer en veiligheid.

We zijn centraal gelegen  in de nabijheid van het Sociaal Huis, de abdij en de kerk Ter Duinen, de bioscoop en zeer vlot bereikbaar.

In januari 2024 werd onze uitbreiding geopend. Hierin wordt een kleinschalige leefgroepwerking geïntegreerd voor bewoners met dementie. Een veilige omgeving  waarin een huismoeder/vader een thuis zal creëren voor deze bewoners. Er is ook ook dagcentrum NOAH (ism Familiehulp) en heel wat mooie voorzieningen voor de medewerkers.

Er is ook een hospice afdeling, bedoeld voor mensen die in hun laatste weken of maanden (palliatieve), om wat voor een reden dan ook, niet thuis of in het ziekenhuis kunnen/willen verblijven. Er zijn geen vaste bezoekuren en naasten kunnen bij hun familielid blijven logeren. 

Onze troeven
  • WZC Dunecluze wil ervoor zorgen dat de bewoner zich thuis en veilig voelt, dat hij/zij zich hier welkom voelt
  • We willen hen betekenisvolle activiteiten aanbieden, rekening houdend met ieders mogelijkheden en interesses.
  • Wij willen zorgen voor hen op een kwaliteitsvolle en vriendelijke manier in een nette omgeving.
  • We willen een luisterend oor zijn voor al hun vragen en willen op een respectvolle en toegewijde manier geborgenheid aanbieden gedurende het verblijf.
  • De individuele zorg voor de bewoner is onze topprioriteit met ieders rechten en plichten.
Brochure

Download onze brochure van het Woonzorgcentrum en kortverblijf.