U bevindt zich hier: Dementieloket

Dementieloket

In Dunecluze hebben we bijzondere aandacht voor onze medebewoners met dementie. Het dementieloket werd dan ook een initiatief van het woonzorgcentrum Dunecluze en het Sociaal Huis te Koksijde. Met dit loket willen wij mensen ondersteunen en begeleiden op vlak van dementie.

Senioren, partners en familie kunnen bij ons terecht voor alle vragen en de nodige informatie bij geheugenverlies en dementie. Wij bieden u dan ook graag een antwoord op  vragen zoals: Wat is dementie precies? Is mijn vergeetachtigheid of die van mijn partner, mijn moeder, mijn buur, enz. een normaal ouderdomsverschijnsel of is er meer aan de hand? Reageer ik wel steeds gepast op het gedrag of de uitlatingen van mijn familielid? Waar kan ik me nog aan verwachten als mantelzorger? Enz.

Op drie verschillende vlakken willen wij een helpende hand reiken. Rustig, zonder druk of verplichting, bij een tasje koffie op adem komen, uw verhaal doen en samen met ons kijken wat er kan gebeuren om de situatie draagbaar te maken of te houden.

Informatie omtrent dementie

Voor wie in zijn omgeving, dichtbij of verderaf, geconfronteerd wordt met dementie.

Luisterend oor

Voor familieleden/mantelzorgers van personen met dementie die kampen met gevoelens van kwaadheid, verdriet, schuld, ontreddering en gemis. Dementie is, door al wat het met zich meebrengt, geen makkelijk thema om bespreekbaar te stellen. Maar toch o zo nodig.

Doorverwijzing

Voor al wie op zoek is naar hulp maar door het bos de bomen niet meer ziet.

In functie van dementie worden er regelmatig samenkomsten georganiseerd onder leiding van onze referente dementie, Els Janssoone. Zij biedt u vanuit haar opleiding en expertise dementie steeds een luisterend oor en geeft de nodige info, ondersteuning en doorverwijzing. Neem contact op met het dementieloket.

Dementieloket
Els Janssoone
T 058 533 900
dementie@dunecluze.be

Of vul ons contactformulier in, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.