U bevindt zich hier: Nieuws  >  Versoepelingen vanaf zondag 9 mei 2021

Versoepelingen vanaf zondag 9 mei 2021

06 mei 2021

Eindelijk groen licht voor versoepelingen!

Omdat het zondag een speciale dag is voor de mama’s onder ons hebben we beslist om de versoepelingen te laten starten vanaf zondag 9 mei 2021  !!

Belangrijk is dat we op het gezond verstand van iedereen mogen rekenen om de maatregelen die

  • Wij aan u vragen
  • De overheid overal nog oplegt

goed op te volgen. Wees alert bij uzelf als u symptomen vertoont , denk dan aub aan uw familielid en de andere bewoners om dan uw bezoek een paar dagen uit te stellen.

1. Bezoek

- 2 knuffelcontacten toegestaan. Indien u als knuffelcontact reeds uw eerste vaccin heeft gekregen (10 dagen na 1ste prik) mag u op kamer uw mondneusmasker afnemen. Indien u In contact komt met onze medewerkers of vrijwilligers op kamer vragen wij u het masker opnieuw te dragen.

- Andere bezoekers ook toegestaan (maar steeds met medisch mondneusmasker-geen stoffen mondmasker)

- Max 2 bezoekers op het zelfde moment op kamer. We vragen de families dus onderling goeie afspraken te maken om dit vlot te laten verlopen. Kinderen onder de 12 jaar zijn ook welkom, maar maken deel uit van de 2 bezoekers.

- Bezoektijd wordt ook weer vrij, dus de deuren gaan open zoals voorheen, van ’s morgens tot ‘s avonds. Zo kunnen we het aantal bezoekers spreiden over de tijd. Komt u op bezoek tijdens de maaltijden vragen wij u om op de kamer te blijven en dus de leefzaal niet te betreden.

- Bezoek bij familie thuis mag ook weer voor het eerst sinds lang, maar wel in dezelfde beperkte kring bij de twee knuffelcontacten, niet bij anderen. Buiten kan de bewoner contact hebben met 10 personen (bewoner inbegrepen).

2. Registratie blijft verplicht

- Medisch mondneusmasker blijft verplicht.

- Handen onstmetten verplicht bij betreden en verlaten van het wzc!

- Wij vragen elke bezoeker om zich nog steeds aan de hand van de zeroQ app op de smartphone te registreren bij het betreden van het woonzorgcentrum. Beschikt u niet over een smartphone dan staat er aan de inkom een I-pad waarop u zich kan registreren.

- Temperatuurcontrole zal vanaf maandag niet meer gebeuren MAAR mogen we iedereen vragen alert te blijven bij eventuele symptomen (hoesten of vermoeidheid of koorts,…) en zeker niet langs te komen wanneer u één van deze symptomen vertoont?

2. Cafetaria : heropening vanaf zondag 9 mei 2021

- Opnieuw elke dag van 14u tot 17u.

- Max 1 bewoner en 2 bezoekers (= max 3 personen) aan éénzelfde tafel

- U ontsmet uw handen bij het betreden én verlaten van de cafeteria.

- Er zullen minder tafels in de cafeteria staan dan gewoonlijk daarom vragen we u bij drukke bezetting  de tafel na 45 minuten te verlaten, zo geven we iedereen de kans om even in de cafeteria te verpozen.

- Bediening en afruimen gebeurt aan tafel door vrijwilliger.

- Telkens u de tafel verlaat, doet u opnieuw uw mondneusmasker aan.

3. Activiteiten

Vorige week vrijdag konden we ook de eucharistieviering opnieuw laten doorgaan. Hiervoor kunnen we rekenen op Pater Danny en de vrijwilligers die dit mogelijk maken. De eucharistieviering gaat elke vrijdag door om 15u in de vergaderzaal (bezoekers helaas nog niet toegestaan). Heeft de bewoner interesse om naar de eucharistieviering te gaan, dan mag u dit steeds laten weten aan één van onze medewerkers.

Ondertussen plannen de ergotherapeuten ook enkele namiddaguitstappen en zal er af en toe al eens een terrasje bezocht worden.

Dinsdag 15 juni 2021 vieren we samen met de bewoners het 10-jarig bestaan van Dunecluze…meer info volgt nog.

Mogen wij aan iedereen vragen om deze mail zoveel als mogelijk rond te sturen naar andere bezoekers? Zodoende iedereen op de hoogte is en de maatregelen strikt kan naleven? 

Een mooie versoepeling en een eerste stap terug naar het zogenaamde rijk der vrijheid, maar mogen we erop aandringen dat de regels strikt gevolgd worden. Alleen zo kunnen we samen stap voor stap onze vrijheid herwinnen. Bedankt voor de medewerking en begrip hiervoor.