U bevindt zich hier: Nieuws  >  Kleine versoepeling voor bezoekers

Kleine versoepeling voor bezoekers

24 feb 2021

Beste familieleden, partners,

 

Er is heel wat te doen in de media rond mogelijke versoepelingen en ook ons outbreak-team heeft zich gebogen over welke versoepelingen op dit moment aan de orde kunnen zijn om enerzijds de bewoners wat meer perspectief te geven maar anderzijds alles nog steeds veilig te laten verlopen (cfr. richtlijnen van het Agentschap Zorg en Gezondheid).

 Naar aanleiding van dit overleg kunnen we jullie meedelen dat volgende versoepelingen ingaan vanaf donderdag 25/02 : 

  1. Bezoektijd van maximum 1uur wordt opgeheven. Dit betekent dat u als bezoeker tussen 13u30 en 16u30 mag langskomen en dus langer dan 1uur mag blijven (dus 3uur max), 7 dagen op 7. Om 16u30 vragen we alle bezoekers het woonzorgcentrum te verlaten. Er is nog steeds slechts 1 bezoeker tegelijkertijd toegestaan op kamer. 
  2. De bezoekers die mogen langskomen (de vaste bezoekers én wisselende bezoekers) mogen als ‘knuffelcontacten’ worden aanzien. Dit betekent dat fysiek contact met de bewoner toegelaten is MAAR we vragen u om binnenshuis nog steeds het chirurgische neusmondmasker te dragen en niet af te nemen tijdens het dichte contact. 
  3. In de buitenlucht is het toegestaan om met maximaal 4 personen samen te komen (1 bewoner + 1 geregistreerde vaste of wisselende bezoeker die de bewoner ophaalt in kamer + 2 andere contacten). Dit naar analogie met wat voor elke burger telt. Een thuisbezoek aan familie kan nog niet.

Over volgende fases van versoepelingen kunnen we helaas nog geen voorspellingen doen. Dit zal afhangen van de snelheid van vaccinaties in de maatschappij, de ontwikkelingen van de varianten van het virus, …Maar zoals steeds houden we jullie als familie op de hoogte via nieuwsbrief en onze website.

Vanaf maandag 1 maart kunt u de naam van een nieuwe wisselende bezoeker doorgeven (indien gewenst) voor de volgende 14 dagen. Gelieve dit ten laatste op 1 maart vóór 12u ’s middags door te mailen naar : info@dunecluze.be.

Het oproepsysteem LynxHello om via de televisie en via een app te kunnen telefoneren met de bewoners ondervindt nog steeds technische problemen en is nog steeds niet actief. De firma 25-8 is nog steeds druk bezig met het oplossen van de problemen. Zodra het kan geactiveerd worden zullen we iedereen verwittigen (sowieso blijven de eerste 2 maanden na activatie gratis).

 

Ondertussen gaan ook de wekelijkse wandelingen per dienst opnieuw door, hebben we Valentijn gevierd en hebben de bewoners naar analogie van de #JerusalemaChallenge nu ook uit volle borst meegezongen met het liedje ‘Ik hou van u’ van Noordkaap (meer info op facebook en website binnenkort!).

Directie

Wzc Dunecluze