U bevindt zich hier: Nieuws  >  Nieuwsbrief 21 - gewijzigde maatregelen.

Nieuwsbrief 21 - gewijzigde maatregelen.

14 okt 2020

Beste familieleden, partners, etc.…

Naar aanleiding van de steeds stijgende Corona-cijfers in Vlaanderen en zeker ook in de buurt heeft de directie en de arts van het woonzorgcentrum beslist om de huidige maatregelen vanaf maandag 19 oktober aan te passen.

Dit betekent concreet :

  • Het bezoek mag bestaan uit 3 dezelfde vaste contacten. Dit betekent dat elke bewoner maximum 3 bezoekers mag zien en dit steeds dezelfde 3 mensen moeten zijn. Gelieve dus vóór maandag 19 oktober 3 namen op te geven via info@dunecluze.be. Maandag 19 oktober zal een lijst opgemaakt worden met deze contacten. Staat uw naam niet op deze lijst dan zal de toegang geweigerd worden. Indien u niet tot deze contacten behoort maar zeker wel de bewoner wil spreken/zien dan kan u nog steeds een Skype gesprek regelen via het onthaal : 058 533 900 (tijdens kantooruren). Wil u de bewoner verwennen met een kaartje, briefje, tekening, cadeautje dan mag u dit nog steeds aan de ingang afgeven.

 

  • Per bezoek zijn er nog steeds maar max. 2 bezoekers op het zelfde moment toegelaten.

 

  • Het bezoek is nog steeds mogelijk 7d/7d maar het bezoek wordt beperkt in tijd nl. 1uur (tussen 13u30 en 16u30). We vragen u met aandrang Dunecluze ten laatste te verlaten om 16u30.

 

  • Wandelingen buiten zijn nog steeds toegestaan, horecabezoek of de bewoner meenemen naar huis is niet meer mogelijk.

 

  • Mondmaskerplicht gedurende uw ganse bezoek (ook tijdens de wandelingen buiten, ook op kamer). We vragen u met aandrang alleen de medische mondmaskers te dragen gezien deze mondmaskers de beste garantie bieden dat ze het virus tegenhouden. Alle andere maskers zijn dus vanaf maandag 19 oktober niet toegelaten. Heeft u geen medisch mondmasker, kunt u er één aankopen aan de ingang voor €1.

 

  • Cafetaria is al vanaf vandaag (woensdag 14/10) opnieuw gesloten. Dit is een plaats waar het mondmasker werd afgenomen en we dus de veiligheid van de bewoners niet voor de volle 100% kunnen garanderen.

 

  • Kinderen onder de 12 jaar zijn nog steeds welkom áls ze deel uitmaken van deze 3 nauwe contacten. Dit betekent dat kinderen onder de 12 jaar niet bovenop de 3 nauwe contacten mogen gerekend worden.

 

We beseffen heel goed dat deze aangepaste maatregelen opnieuw een beperking betekenen voor de bewoners, maar we hopen dat iedereen begrijpt dat we dit alleen maar doen om uw familielid, de bewoner, te beschermen.

Ondertussen trachten we steeds het dagdagelijkse leven zo veel als mogelijk op te nemen en worden er nog steeds wandelingen georganiseerd buiten (in kleine groepjes) en kleine activiteiten op de dienst, check zeker onze website en facebookpagina om op de hoogte te blijven van alle activiteiten : www.dunecluze.be/facebook.

Wist u ook dat u ons tweemaandelijks huiskrantje ‘Ut De Cluze’ digitaal kan lezen via : www.dunecluze.be/ut-de-cluze?