U bevindt zich hier: Nieuws  >  Cera schenkt RAKU-oven

Cera schenkt RAKU-oven

27 apr 2022

CERA steunt opnieuw onze crea-workshops! 

Zoals iedereen ondertussen al weet, hebben we in Dunecluze een enthousiast ergo- en vrijwilligersteam die al sinds de opening van Dunecluze in 2011, startte met het ontwikkelen van keramiek- en aquarelworkshops binnen ons WZC. Een zinvolle tijdsbesteding voor onze bewoners, waar ze elke week naar uit kijken!  In 2018 hebben we van de organisatie CERA* de steun gekregen om een kleiwals aan te kopen. Het uitrollen van de klei is normaal gezien een enorm tijdrovend werk die dankzij de kleiwals wegvalt waardoor men méér tijd heeft om bezig te zijn met het “creatieve”.

Dit jaar konden we opnieuw een aanvraag indienen bij de organisatie CERA en diende het ergoteam een aanvraag in voor een RAKU oven. Raku is een baktechniek van Japanse oorsprong waarbij de keramieken werkjes op een hoge temperatuur gebakken worden om daarna plots enorm af te koelen, hierdoor ontstaat er een thermische schok. De klei en het glazuur reageren elk op hun manier op de afkoeling en het glazuur barst uit elkaar in kleinen haarvaatjes. Zo ontstaat er een mooi patroon van fijnen barstjes. 

Gisteren werd de oven officiel overhandigd van CERA aan Dunecluze in het bijzijn van enkele bewoners en de crea-vrijwilligers.

Via deze weg willen we CERA nogmaals heel erg bedanken voor deze steun!

De prachtige creaties van de bewoners kan je op volgende plaatsen bewonderen :

  • in de glazen vitrine kast in de inkom van ons huis (waar u ze ook kan aankopen voor uzelf of om cadeau te doen)
  • in de gangen, leefzalen,…van het woonzorgcentrum en Doornhuys Assistentiewoningen
  • op onze jaarlijkse kerstmarkt in het woonzorgcentrum  
  • de jaarlijkse kunstmarkt in Nieuwpoort, 
  • tijdens het project “Cabin Art” in St-Idesbald
  • tijdens de jaarlijkse tentoonstelling “Buren bij kunstenaars” / “Atelier in Beeld”

*CERA is een organisatie die verenigingen die een bepaald project willen opstarten, een financiële ruggensteun geeft. Graag vennoot worden van CERA? Met 400.000 enthousiaste vennoten is CERA de strafste en warmste coöperatie van het land. Samen geraken ze verder, beleven ze meer en investeren ze beter: in initiatieven die (het) goed doen en mensen verbinden, in projecten die opbrengen voor ons allemaal. Word vennoot en draag een steentje bij aan een betere samenleving! Alle info vind je terug op www.cera.be