U bevindt zich hier: Nieuws  >  Nieuwe maatregelen vanaf 20 april 2022

Nieuwe maatregelen vanaf 20 april 2022

19 apr 2022

NIEUWS 19.04.2022

Beste familie, bezoekers,

 Naar aanleiding van het overleg deze ochtend met het corona outbreakteam hebben we volgende bezoekregeling voor de bewoners van dienst groen kunnen uitwerken :

 Wijziging bezoek dienst groen vanaf woensdag 20 april :

  1. Bezoek is mogelijk elke weekdag (maandag t.e.m. vrijdag) tussen 14u en 15u. Maximumduur bezoek : 1uur.
  2. Bezoek moet zich vooraf aanmelden aan het onthaal en zal de nodige info krijgen over het aan- en uittrekken van het beschermingsmateriaal (schort + faceshield + FFP2masker). Het is dus verboden om zonder beschermingsmateriaal naar dienst groen te gaan. We vragen aan deze bezoekers om de instructies goed op te volgen zodat men zelf niet ziek wordt. 
  3. Indien u niet op bezoek wil/kan komen maar wel graag de was van de bewoners had opgehaald, vragen wij u een mail te sturen naar info@dunecluze.be met datum en uur waarop u de was wenst op te halen (maandag t.e.m. vrijdag tussen 8u en 17u). Wij zorgen ervoor dat de was dan op het afgesproken uur zal klaar staan aan de ingang van het onthaal. 

 

Het is voor ons momenteel nog onduidelijk hoe lang deze beperking van bezoek zal gelden. Alles hangt af van de aantal besmettingen die nog zullen volgen. We houden u -zoals steeds- op de hoogte bij wijzigingen.

 Mogen we vragen aan alle bezoekers van dienst groen deze mailing door te sturen naar alle familieleden zodat iedereen op de hoogte is?

 Mocht u hierover vragen hebben, aarzel dan zeker niet om het onthaal te contacteren : 058 533 900.

 

NIEUWS 16.04.2022

 

Beste familie, bezoekers,

 Via deze weg willen we u op de hoogte brengen dat er enkele bewoners van dienst groen (=geborgen afdeling voor bewoners met dementie, 1ste verdieping) een paar dagen geleden positief hebben getest op covid.

Zoals gevreesd stijgt het aantal besmettingen elke dag op deze dienst gezien deze bewoners vaak rond wandelen en dicht contact hebben met andere bewoners.

 N.a.v. deze stijgende besmettingsgraad hebben we na intern overleg met directie en coördinerend en raadgevende arts Dr. Van Gheluwe, vandaag beslist om gans deze dienst in isolatie te brengen. Een gebruikelijke isolatie waarbij we de bewoners op kamer houden is echter niet mogelijk. Dit zou voor deze bewoners een té grote impact hebben op hun welbevinden en bovendien alleen maar voor onrust en verwarring zorgen. Vandaar de beslissing om de bewoners verder vrij te laten rond wandelen op de afdeling en de medewerkers volledig beschermd de afdeling te laten betreden.

 

Wat betekent dit nu concreet voor u als bezoeker van dienst groen?

  1. Geen bezoek mogelijk vanaf zondag 17 april voor de bewoners van dienst groen (= 1ste verdieping). Omdat dienst groen wordt gezien als ‘quarantaine-dienst’ is het helaas voor onze medewerkers momenteel niet mogelijk om bezoek op te vangen (en bovendien dan alle bezoekers ook te voorzien van alle bescherming en de nodige uitleg). Dit zou helaas teveel tijd vragen van onze medewerkers, tijd die we nu nodig hebben om alle zorgen toe te dienen aan onze bewoners. Dinsdag 19 april zit het interne corona outbreakteam terug samen en zullen we kijken hoe we bezoek vanaf woensdag 20 april opnieuw mogelijk kunnen maken, maar dit zal uiteraard beperkt zijn in tijd. Dinsdagavond mag u dus een nieuwe update via mail van ons verwachten. Ondertussen trachten ook onze ergotherapeuten de bewoners vanaf dinsdag te voorzien van voldoende dagbesteding. 

 

  1. Indien mogelijk vragen wij u geen telefonisch contact op te nemen in de voormiddag tijdens de drukke ochtendzorg. Wanneer uw familielid positief wordt getest zal de dienst u meteen verwittigen, zelf bellen op voorhand heeft dus geen zin. De bewoners hebben voorlopig milde symptomen (dankzij de boostervaccins), dus is er geen enkele reden tot paniek. Mocht de gezondheidssituatie wijzigen van uw familielid, dan zullen wij u ook hiervan telefonisch op de hoogte brengen.

 Mogen wij u vragen om deze boodschap naar alle familieleden door te sturen zodat iedereen op de hoogte is?

 Op de andere afdelingen zijn er zo goed als geen besmettingen, dus daar verloopt de bezoekregeling zoals gewoonlijk.

 Heeft u hierover vragen? Gelieve ons in de eerste plaats te mailen : info@dunecluze.be of groen@dunecluze.be.  We trachten u zo snel als mogelijk te antwoorden.