U bevindt zich hier: Nieuws  >  Nieuwsbrief voor bezoekers Dunecluze 12 januari 2022

Nieuwsbrief voor bezoekers Dunecluze 12 januari 2022

12 jan 2022

Beste familieleden,

 

Allereerst wensen we iedereen een mooi en vooral gezond 2022 toe! 

Via deze weg willen we opnieuw alle bezoekers op de hoogte brengen van de Covid-gerelateerde wijzigingen in ons huis. Aarzel dus zeker niet om deze mail door te sturen naar alle andere familieleden, vrienden, kennissen,… die op bezoek komen.

1.FFP2 masker

Zoals verwacht starten we 2022 met een nieuwe covid-golf aan besmettingen. 

Om de bewoners zoals steeds -zo optimaal mogelijk- te beschermen,  dragen de medewerkers,  die nauw contact hebben met de bewoners (het zorgpersoneel, schoonmaakpersoneel en onze vrijwilligers) vanaf heden een FFP2 masker

 

Waarom zijn FFP2 maskers beter dan chirurgische of stoffen maskers?

FFP2-maskers beschermen beter dan de chirurgische maskers die bijna iedereen in ons land draagt en nog beter dan stoffen maskers. De FFP2-maskers sluiten beter aan, bestaan uit vier tot vijf lagen en laten in beide richtingen minder aerosolen door, de minuscule druppels waarin het virus zich schuilhoudt. Met een chirurgisch masker houdt u vooral de uitstoot van aerosolen tegen en beschermt u dus vooral anderen. Met een FFP2-masker beschermt u ook zichzelf veel beter. Volgens studies daalt de kans op besmetting tot 0,1 procent wanneer u in een besloten ruimte gedurende twintig minuten contact hebt met een besmet persoon die ook een FFP2-masker draagt. Als beiden een chirurgisch masker dragen is de kans op besmetting 10 procent, zonder maskers is dat bijna 100 procent.

Het spreekt voor zich, dat u als bezoeker, ook zeker een FFP2 masker mag dragen, maar het is geen verplichting. Ze zijn iets duurder bij aankoop maar beschermen de bewoners maximaal.

2.Neem geen risico’s

-Alle bezoekers (ongeacht hun vaccinatiestatus) mogen na een hoogrisicocontact tot en met 10 dagen na het hoog-risicocontact NIET op bezoek komen. 

-Ook bezoekers die terug komen van reis vragen we om extra voorzichtig te zijn en eventueel het bezoek uit te stellen tot enkele dagen na uw terugreis. 

-Heeft u symptomen zoals hoesten, hoofdpijn, vermoeidheid, spierpijn, smaak- en geurverlies? Neem geen risico’s en stel uw bezoek enkele dagen uit.

We hopen dat iedereen deze maatregelen zeker naleeft, met het oog op de gezondheid van jullie familieleden.

3.Mondmaskerplicht voor bezoekers

Om onze bewoners te blijven beschermen vragen we ook aan alle bezoekers om zich te blijven houden aan de mondmasker plicht die in het wzc geldt (dit ook voor kinderen vanaf 6 jaar). Helaas zien we op de drie diensten een bepaalde laksheid optreden waarbij mondmaskers op de kamers worden afgenomen. De kamers van de bewoners zijn door de kleine ruimte en de verminderde ventilatie in deze periode van het jaar, een risicovolle omgeving waarin het virus zich maar al te graag verspreid. 

Gezien we een grote verantwoordelijkheid hebben t.o.v. onze bewoners zullen we vanaf heden ook strenger optreden bij het niet-dragen van het mondmasker op de kamers. Merken we dat, na verschillende waarschuwingen, de regels nog steeds niet worden opgevolgd, dan kan een volgend bezoek ontzegd worden. Maar we gaan er van uit dat het nooit zo ver moet komen. Het is in ieders belang dat we alles veilig houden.

4. Activiteiten Dunecluze

Ondertussen gaat de dagelijkse werking in ons huis verder waarbij we heel wat leuke activiteiten op een veilige manier trachten te organiseren. Zo hebben de bewoners genoten van de mooie kerstfeesten en zijn we reeds volop bezig met een coronaproof valentijnsetentje (14/02) en een carnavalsfeest (01/03) te organiseren. Blijf op de hoogte van al onze activiteiten via : www.dunecluze.be en www.facebook.com/dunecluze en ons 2-maandelijks huismagazine Ut De Cluze : www.dunecluze.be/Ut-De-Cluze